Gastvrij midden in de natuur van Drenthe

Gastvrij midden in de Natuur van Drenthe...

Slider

Seizoensmenu

Flairtje menu

 

De gehele maand november staat regionaal in het teken van fairtrade en streekproducten
Daar doen wij graag aan mee. Ons Flairtje menu gaat half oktober in.

 

Drentse plaatham met paprikajam en little blue star (blauwkaas)

De plaatham en de kaasjes komen uit de regio!

 

~~~

 

Ribeye van Drents Weiderund met een rodewijnsaus van eigen druiven van de chef en kruidnagel

Drents Weidevlees is afkomstig van dieren die hun leven lang in de Drentse natuur hebben geleefd. Het gras dat de dieren eten is nauwelijks bemest en niet in aanraking geweest met chemische bestrijdingsmiddelen. De kalveren worden op natuurlijke wijze geboren en blijven zo lang mogelijk bij hun moeder.

De kruidnagel is uiteraard fairtrade!

 

of

 

 Pilitode; Oosters gerecht van rode mulfilet, kruidige bananenchutney en rijst
Winnend gerecht van de culinaire wedstrijd op Bourgondisch Beilen afgelopen zomer, met fairtrade ingrediënten

~~~

 

Eigentijdse proemenkreuze

Bavarois van biologische karnemelk,  parelgort en een sausje van rozijnen

 

 

2 gangen € 27,--                3 gangen € 32,50

 

 

Kopje koffie toe krijgt u van het huis

Wij serveren al sinds onze start fair trade koffie van het merk Puro; de  boeren krijgen een eerlijke prijs en voor gekapte bomen worden weer nieuwe geplant. De thee, suiker en melk zijn óók fairtrade

 

 Kerstbrunch

Op Eerste en Tweede Kerstdag kunt u ook bij ons brunchen. Niet in de traditionele buffetvorm, maar uitgeserveerd in 4 kleine gangen.

  • Etagère met kleine luxe sandwiches
  • Soep van het Kerstmenu
  • Toast met zalm en roerei
  • Kerstdessert

Prijs bedraagt € 21,50 p.p. exclusief drank

 

Kerst 2017


5 gangen Kerstmenu (€ 49,50)
Op zowel 24, 25 als 26 december kunt u genieten van ons 5 gangen diner.

Proeverij van:
Gevulde soesjes met regionale geitenkaas ‘Capriool’ en paprikaconfit
Mini-flan van cantharellen en een appelgelei van Granny Smith
Witlofcrèmesoep

 

~~~

 

Gravad lax met zoete aardappelcrème en sereh-botersaus
of
Zachtgegaard wildzwijn met cranberries

 

~~~

 

Hertenbiefstuk met zoetzuur van kweepeer en kastanjepuree,
geserveerd met cacao-kruidnageljus

of

Zeebaarsfilet met kokkels, groene kool, een crème van anijschampignons
 en rode wijnsiroop

of

Flinterdunne brickdeegbladeren gevuld met paddenstoelen, noten en pompoen, geserveerd met een saus van wortel en boerencheddar

 

~~~

 

Gemarineerd peertje met Lady’s Blue (regionaal blauwkaasje), amandeltjes,
honing en krokant korstdeeg (palmiers)

 

~~~

 

Kerstdessert:
“Hemel op aarde” parfait
Een Kerstbal van chocolade gevuld met duindoornijs
Drambuie saus

Bijpassend wijn-water arrangement € 21,50 p.p.
 
Op zowel Eerste als Tweede Kerstdag speelt Lisa tijdens het diner.