Hotelkamers in de natuur van Drenthe
en veel kamers met weidezicht

Drents hotel Landhotel Diever
Arrow
Arrow
Slider
Koude en warme voorgerechten
Broodplankje 'Landhotel'Vers gebakken brood met tapenade, kruidenboter, olijfjes, gerookte amandelen en Drentse plaatham€  6,75
Langoustinebisque met Armagnac€  6,75
Licht pittige paprika crèmesoep (wintermenu)met crème fraîche en limoen€  5,25
Geitenkaasterrine van Capricol, een zacht regionaal geitenkaasje met frisse komkommerspaghetti€  8,75
Salade van gegrilde peer (wintermenu)  met Lady Blue (blauwschimmelkaas) en balsamicostroop€ 9,50
Rundercarpaccio met eigen pesto en schaafsel van oude kruidnagelkaas€  9,50
Gerookte meerval  met aardappelsalade en inktvismayonaise € 8,75
In januari hebben wij een Wintermenu. Klik op deze link voor het maandmenu.
Hoofdgerechten
Gemarineerde gegrilde Tempeh  met gele currypasta, geserveerd met curcuma-pasta €  18,25
Kaasvlaai (wintermenu)met tomatenrisotto en rozemarijn €  18,25
Rode Mulfiletmet bananenchutney en rijst (Winnend gerecht wedstrijd ‘Bourgondisch Beilen’) € 18,50
Op de huid gebakken zalm (wintermenu) met sinaasappel/muntsaus €  19,50
Koontjes van grasvarken estoofd in Maallustbier uit Veenhuizen € 18,50
Eendenborst
gelakt met sinaasappelwhiskey
€ 21,50
Tournedos van Weiderund met een peper-kruidenkorstgeserveerd met dragoncrème € 25,50
Gegrilde ribeye (wintermenu)
met “Hete Bliksem” en calvadossaus

€ 21,50
Boerenfrietjes met mayonaise € 3,50 per zak
Alle gerechten worden geserveerd met diverse groenten en een schaaltje salade en wisselend aardappelgarnituur.
Heeft u dieetwensen? De bediening staat u graag te woord.
Nagerechten
Drents genot met biologische advocaat, huisgemaakte boerenjongens, vanille-ijs, slagroom en een kletskop    € 6,50
Speculaasparfait met een plakje arretjescake geserveerd met een klein glaasje huisgemaakte chocoladekoffielikeur!  € 7,75
Zachte chocoladetaart met duindoorn sorbetijs  € 7,75
Tarte Tatin van appel met kaneelijs (wintermenu)   € 7,25
Kaasplankje met regionale kazen uit het Noorden van Nederland met oa ambachtelijk gemaakte kaas van “Doetie’s Geiten”  geserveerd met brood p.p.
€ 7,50
Vanaf 2 personen
p.p. € 6,50
Landhotelkoffie/thee “de luxe” met een huisgemaakte truffel en twee bonbons, ook van het huis       € 5,50
Irish / French / Spanish / Italian  Coffee met een huisgemaakte chocoladebrok €  6,50
Kindergerechten
Tomatensoep (kinderportie) €  4,00
Brood met kruidenboter €  2,95
Groente kroketje met friet en appelmoes €  6,00
Kibbeling met friet en appelmoes €  7,00
Bitterballetjes met friet en appelmoes €  6,00
Spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus (kan ook vegetarisch) €  7,00
Kipdij met aardappeltjes, salade en appelmoes € 8,50
Kinder-ijsco in een feestelijke beker (beker mag je houden)  € 3,50
Raketje of een peer-ijsje op een stokje  €  1,50

In januari hebben wij ook een Wintermenu. Klik op deze link voor het maandmenu.

Kunt u niet kiezen? Ga voor ons verrassingsmenu!

3 gangen €  34,00 p.p.

4 gangen € 40,00 p.p. (met tussengerecht OF kaasplank)

5 gangen € 46,00 p.p. (met tussengerecht EN kaasplank)

Met een kopje koffie na afloop!
Geef alleen aan wat u níet wenst!
Dit verrassingsmenu is te bestellen vanaf 2 personen

Bent u met meer dan 8 personen? Dan verzoeken we om  3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten te kiezen van de kaart. De kaart mailen we dan toe, waaruit u kunt wissen wat u níet wenst. Ter plekke presenteren we dan de gekozen selectie.

Als service serveren we naast aardappelgarnituur ook friet met mayonaise en een kopje koffie/thee toe.

Wilt u liever een vast menu met vaste prijs? Dat is ook mogelijk. U kunt dan kiezen voor het dagmenu, verrassingsmenu van 3, 4 of 5 gangen of het seizoensmenu.

Alle kruiden komen uit onze eigen kruidentuin. U kunt de tuin bewonderen naast onze keuken. De chef verbouwt thuis ook eigen kruiden en groenten, waar wij allemaal van mogen meesmikkelen. Het keukenteam maakt met veel passie en plezier uw gerechten uit tuin, land en bos!