Wandelen & fietsen rond Landhotel Diever

  1. Restaurant
  2. Wandelen & fietsen rond Landhotel Diever

Diever biedt verschillende wandel- en fietsroutes.
Hier bij 3 routes die u bij ons vandaan kunt beginnen.

Roze bordjes, startpunt bij Landgoed ’t Wildrijck of Landhotel Diever. Deze route is 4,6 kilometer en o.a. te combineren met Ommetje MacBeth.
Als je start bij ’t Wildrijck gaat deze route over het vakantiepark met vakantiehuisjes in boerderijstijl al snel het Drents Friese Wold in. Het is in alle jaargetijden een fijne omgeving om te wandelen. Je komt op een moment op landgoed Ossekoele en daar ligt een grafheuvel die niet aangegeven is maar met een bordje wel herkenbaar niet lang daarna kom je bij Landhotel Diever. Dit is een voormalig armenhuis tevens monument. Uitstapje naar hunebed D52? Komende vanuit het bos ga je op de Groningerweg rechtsaf en zie je dit hunebed aan de rechterkant van de weg. Je loopt vervolgens weer terug naar het Landhotel om de route weer op te pakken. Je kunt deze route ook combineren met Diever Ommetje MacBeth op de hoek van het bos.

Op de gezellige Brink met de Sint Pancratius kerk, OERmuseum, diverse winkels en horeca start deze afwisselende route. Je loopt de bebouwing van Diever uit bij het parkje tegenover de eendenvijver en met eerst zicht op de wijdse Hezenes kom je langs Hunebed D52. Niet lang daarna ga je nog voor Landhotel Diever linksaf bij het bord van de grafheuvel. De landgoederen ‘Landgoed Ossekoele’ en ‘Landgoed Hezeberg’ worden gespleten met een brede bosweg. Het fraaie gebied uitlopend kom je bij Shakespeare theater. De weg steek je over en komt bij verrassend heuvelig stukje in het bos. De bosweg wordt overgestoken en je komt in het bosgebied van de Berkenheuvel, vergezichten op de Noordes. Met een wandeling langs wat monumentale panden op ‘onze’ Hoofdstraat kom je o.a. langs ons verblijf en niet lang daarna weer terug op de Brink.

Deze route is langer te maken door bij Landhotel Diever door de route ‘King Lear’ op te pakken.

Deze route kunt u ook beginnen vanaf het Landhotel. Vanaf de hoofdingang loopt naar de weg toe, slaat u links af en gaat u naar een paar 100m het bos in rechts. Vanaf daar volgt u de oranje bordjes.

TERRAS ROUTE Diever (fietsroute 35km)

Deze gezellige en prachtige fietsroute is voor iedereen en bij ieder terras op te pakken.

Diever en omgeving heeft zoveel te bieden aan natuurschoon en andere bezienswaardigheden dat een aantal horeca bedrijven er een mooie fietsroute van gemaakt hebben om deze te koppelen.  De ongeveer 35km is middels het fietsknooppunten systeem op een makkelijke manier te volgen.  Bijna bij ieder bedrijf is een oplaadpunt voor e-bikes.

De routenummers: 51 80 79 77 75 37 59 68 67 69 52 70 76 51
Te starten bij elk van deze fietsknoop nummers

Heeft u de bovenstaande wandelroutes al gehad?
Diever heeft nog 3 routes die beginnen op de brink bij de Kerk.
Midzomernachtdroom 5,7 km (paarse route)
Othello 6 km (blauwe route)
Romeo & Julia 7 km (mintgroene route )

 

Menu