Dinerkaart
Dinerkaart
Voorgerechten
Carpaccio € 12,50
van gerookt rundvlees met augurk,
ei, mosterdzaad en pepermayonaise
Biet € 8,50
drie verschillende bereidingen van biet, plantbased yoghurt,
notencrunch en een truffelkroketje
Burrata € 10,50
romige mozzarella met sla, cherrytomaatjes en een groene pesto
Gravad lachs € 11,50
emulsie van mierikswortel, venkelsalade
en een sponscake van algen
Salade van lamsham € 11,50
met groene asperges en een honing tijm dressing
Broodplank € 7,50
geserveerd met kruidenboter, olie en grof zeezout
Soepen
Courgettesoep € 6,75
met crème frâiche
Kippensoep € 6,50
op klassieke wijze
Maaltijdsalades
Caesar salad € 16,50
kippendij, croutons, ansjovis en Casardressing
Geroosterde groente € 15,50
geroosterde seizoensgroente, gerookte mayonaise en couscous
Gemarineerde zalm € 16,50
gemarineerde zalm, komkommer, mosterdkaviaar en mierikswortel
Hoofdgerechten
Vis van het moment € 25,50
geserveerd met drie bereidingen van tuinerwt,
mosterd mousseline en Hollandaisesaus
Eendenborst €26,50
met wortelcrème, bospeen, ui,
geroosterde hazelnoten en sinaasappelsaus
Diamanthaas € 28,50
met truffelpuree, peulvruchten en een groene pepersaus
Varkenshaas medaillons €25,50
met spitskool van de BBQ, duxelles en komijn roomsaus
Tagliatelle met gamba’s €21,50
met witte wijn, kruiden en groenten
Risotto €21,50
met daslook, peulvruchten en beukenzwammen
Plates
Saté van kippendij € 20,50
met zoetzure komkommer, satésaus en kroepoek
Geserveerd met verse frieten, mayonaise en rauwkost
Boerenschnitzel €21,50
met paprika, ui en champignons
Geserveerd met verse frieten, mayonaise en rauwkost
Gnocchi €20,50
met seizoensgroente en een groene kruidensaus
Alle hoofdgerechten worden standaard
geserveerd met rauwkostsalade
De ingrediënten voor de salades en de rauwkost komen grotendeels van de lokale biologische moestuin in Diever, op initiatief van o.a. de gemeente Westerveld, hovenier Harrie Boerhof en het COA. Hier werken vrijwilligers samen met alleenstaande minderjarige asielzoekers uit Diever
Om bij te bestellen
Friet € 3,50
Nagerechten
Chocolade dessert € 9,50
meerdere bereidingen van chocolade met
huisgemaakt yoghurt stracciatella ijs
Roodfruit dessert € 9,50
verschillende componenten van rood fruit
en huisgemaakt sorbetijs
Kokos panna cotta € 8,75
ananas sorbetijs en kokos karamel crumble
Klein ijsje om mee te doen € 6,50
twee bolletjes ijs met slagroom
Affogato € 6,50
één bolletje vanille ijs, chocolade saus, dubbele espresso en slagroom
Kazen € 11,50
met noten, kletzenbrood en huisgemaakt chutney
Koffie of thee € 6,50
met 3 bonbons
Kindergerechten
Brood met roomboter € 3,50
Tomatensoep € 4,50
~~~
Saté € 10,50
Gebakken vis €11,50
Met friet, mayonaise en verse groente
Kipnuggets €9,25
Frikandel of kroket €9,25
geserveerd met vers fruit, frietjes en mayonaise bij
poffertjes (12 st) € 6,00
geserveerd met poedersuiker en roomboter
Extra: vers fruit € 3,50
~~~
Kinderijsje €5,50